2. På upptäcksfärd i Visby. Gotland

Eftersom vi bodde innanför Visby ringmur så var det lätt att ge sig ut och upptäcka mysiga Visbys innerstad. Här kan man strosa runt om och om igen. Det finns hela tiden nya mysiga ställen att upptäcka.

Visby är en medeltida hansastad, vilken är den bäst bevarade i Skandinavien och är sedan 1995 med på Unescos världsarvslista.

Visby kallas ”rosornas och ruinernas stad”.

Kyrkan på bilden nedan är Sankta Maria domkyrka. Den ser man nästan var man än befinner sig i staden. Fler bilder på kyrkan kommer i senare inlägg. Kyrkan är från år 1225.

13 tankar om “2. På upptäcksfärd i Visby. Gotland

  • Jag hade också varit där en gång för väldigt länge sedan men glömt mycket.Fotade inte så mycket på den tiden med pappersbilder och man hade 24 eller 36 bildrullar. Det var ju dyrt. Med foton minns man ju mycket efteråt . Bra att man kan fota hur mycket som nu.
   Det var jättetrevligt att komma dit igen. Visby är ju väldigt speciellt. Kul att du vill följa 🙂

   Gillad av 1 person

  • Gotland med Visby är verkligen en jättefin plats att besöka. Har du möjlighet framöver så kan jag bara säga ”åk dit” 🙂 Vi var där mitt i högsäsongen och det var dyrt både att hyra boende och båten över var också dyrare. Har du möjlighet så åk innan eller efter högsäsong. Då blir det betydligt billigare och inte lika mycket folk inne i Visby. Men det är klart man missar kanske rosorna då.

   Gillad av 1 person

   • Gotland lockar verkligen jättemycket, men det gör ju många andra ställen också, men det kanske är dags att semestra i Sverige nästa år… tusen tack för tipset och för dina underbara bilder 🙂

    Gillad av 1 person

  • Det var andra gången jag var på Gotland. En gång tidigare för massor av år sedan. Håller med dig. Det är en underbar ö och Visby är så fint. Gotland är så speciellt att man nästan kan tro att man är i ett helt annat land än i Sverige 🙂

   Gilla

 1. Så fina bilder från gränderna med alla vackra rosor! Vi var där för något år sedan under Almedalsveckan och då var det förstås smockat med folk. Maken deltog och vi hade en lägenhet med utsikt över hamnen, också väldigt fint. Men sedan hyrde vi en stuga söderöver. Åker gärna tillbaka när som helst, men helst utanför turistsäsong. Visby påminner byggnadsmässigt om de små fina städerna på Bornholm där vi var nyss. Jättefin fotoserie!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Så kul att du gillar min fotoserie 🙂 Oj oj vad det måste ha varit mycket folk att trängas med under Almedalsveckan. Vi kollade upp innan vi bokade att vår vecka inte skulle infalla med den veckan samt Stockholmsveckan eller medeltidsveckan. Men vi fick ett litet hum om medeltidsveckan då vi var där vår sista dag när den veckan inleddes. Visst är det vackert i Visby med alla gamla hus med alla rosor utanför 🙂 Om jag skulle åka dit igen skulle det vara utanför turistsäsongen. Bornholm har jag varit på för en del år sedan och där är också jättemysigt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.