10. Lite ätbara godsaker på Gotland

Vi både åt och drack gott under veckan på Gotland. Innanför murarna i Visby där vi också bodde hade vi mycket att välja på. Där vimlar av restauranger och ”vattenhål”.

Vi åt också väldigt gott ”hemma” i huset där våra 3 döttrar med sambos turades om att grilla och laga middagar som de bjöd oss alla på.

Ett måste när man är i Visby är att äta glass på Glassmagasinet vid hamnen.  De har 331 olika smaker och 260 sorter uppe samtidigt däribland också  Gelato-glass som består av Italiens bästa råvaror blandat med de finaste av svenska produkter utan tillsättning av både konserveringsmedel och färgämnen.

Det var inte helt lätt att välja smaker till sin glass så det blev ett flertal besök där.

Här kommer lite bilder därifrån.

Vi fikade också lite här och där under veckan.

Och vi provade saffranspannkaka som är speciell för Gotland.

Creps fick det bli när vi var ute och körde på södra Gotland. Vi missade ju den på Fårö på Crêperie Tati som jag skrev om i förra inlägget. Vi har ingen aning om det var något liknande vi åt som de serverade på Fårö.

På restaurangen nedan (fotot taget på dagen) åt vi en kväll. För min del blev det härligt mört lammkött.

Vid ett tillfälle åt vi uppe i den här restaurangen.

En kväll gick vi till nedanstående ställe där de dessutom hade livemusik.Det var riktigt trevligt.

Det gick ingen nöd på oss precis.

 

20 tankar om “10. Lite ätbara godsaker på Gotland

 1. Ser att ni hade det bra … gillar Blomstermams konstaterande! 🙂 Mycket gott där på ön! Glassmagasinet är ju t.o.m. flera gånger större än Söderköpings berömda glassrestaurang Smultronstället 🙂

  Gillad av 1 person

  • Blomstermams kommentar var riktigt kul 😂 Det står ju på deras skylt (första bilden) att det är europas största glassbar. Då får man ju tro på det.
   Men oj, oj vad svårt det var att välja. Men det blev ju flera besök där. Jag fastnade för den Italienska glassen med Amaretto i . Mums. Blev ju smak av Tiramisu.

   Gillad av 1 person

 2. Hmm, alla äter glass på sina bloggar. Sånt sött ska jag avhålla mig ifrån så jag tittar på saffranspannkakan som jag har börjat göra till jul och räkcrêpen som ser smaskig ut. Ser mysigt ut på Munkkällaren!

  Gillad av 1 person

  • Tråkigt att du inte kan äta glass 😦 Jag är galen i glass! Så du gör egen saffranspannkaka. Så kul ! Blir säkert jättegott. Det fanns ju så många mysiga restauranger att välja på. Munkkällaren var trevlig. Kul med liveunderhållningen också.

   Gilla

 3. Jag förstår med råge att det inte gick någon nöd på dig under den veckan. Vad bra att ni fördelade kökssysslorna på ”hemmaplan”. När det gäller matval är du djärvare än vad fega jag är. Samtidigt vet jag med mig att jag inte är så förtjust i saffran länge och kofta brukar jag inte ens ha på mig längre. ;)<
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Allt som hade med mat att göra flöt ju på riktigt bra. Både i huset och de fik och restauranger som vi åt på. Vi åt gott hela veckan. Saffranspannkakan provade vi för att det var en speciell rätt på Gotland. Jag gillar saffran och tyckte att det var gott. Lammkött som är rätt tillagat smakar inte kofta och jag gillar det verkligen. När jag var liten och blev bjuden på lammkött så gillade jag det inte för DET smakade kofta konstigt nog. Men det har jag hört fler säga att de tyckte förr.
   Jag tycker att det är spännande att smaka nya saker 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.