11. En rundtur i Botaniska trädgården i Visby. Gotland

Innanför ringmuren ligger en fin botanisk trädgård. Där ägnade vi en bra stund åt att betrakta den härligt blommande grönskan.

Där fanns en hel del vackert att fota.

Det var en bröllopsfotografering på gång och jag passade på att smygfota dem 😀

Och nu till grönskan i trädgården.

22 tankar om “11. En rundtur i Botaniska trädgården i Visby. Gotland

  • Tack snälla du 🙂 Jag kände mig inte helt bekväm att smygfota. Men med objektivet AF 16-300/3,5-6,3 så gick det ju bra! Jag störde ju inte dem.
   De som hade eller skulle gifta sig var så fina de 2 barnen så entusiastiska.

   (Det objektivet är mitt bästa köp om än proffsfotograferna inte skulle tycka det. Men bra att ha när man vet att man inte kommer att hinna byta objektiv från macro, vanligt och tele, där man befinner sig eller vill släpa runt på en fotoväska.) Var perfekt i botaniska där jag både fotade nära och på långt håll.

   Du såg humlorna på de olika blommorna , men såg du den kamouflerade blomflugan? 😀

   Gillad av 1 person

   • Ja, jag såg den. Den ser finurlig ut och funderade ett tag vad jag ser. Bra fotat.
    Ja många fnyser åt zoomobjektivet, jag har exakt samma som du på min Canon. Och mindre zoomar på mina spegellösa kameror. Men jag har bara en kamera med mig åt gången. Och känner inte att jag har all tid på mig för att springa fram och tillbaka för att komma nära, när nåt spännande ligger lång bort. Annat är när det är ens jobb.

    Gillad av 1 person

 1. Den minns jag väl, den fina trädgården, där var det skönt att promenera och hitta skugga. Väldigt vackra bilder på både växter och insekter. Jag funderade länge på vad som var vad i blomflugebilden, haha, den var rolig, så kul att du såg det och kunde fota den, toppen! Sen funderar jag över bröllopsfotot. Ditt foto är så bra, de anar ju inte att där finns en fotograf till så deras blickar är riktade mot den första. Såna foton gillar jag, när folk är omedvetna om kameran. Men jag tänker på hur jag skulle reagera på om jag hittade mitt bröllopsfoto på en blogg. Det är knepigt.

  Gillad av 1 person

  • Botaniska trädgården är jättefin och lite lugn från all folksamling på gatorna innanför murarna. Fantastiskt att det ligger en så fin park innanför muren . Visby innanför murarna är ju inte så stort. Kul du såg blomflugan 🙂 Den är ju väl kamouflerad 🙂 Det där med bröllopsfotot……..ja inte lätt att veta vad man ska tycka. Inom fotovärlden kallar man ju foton på människor på allmänna platser för konstnärligt uttryck och det är därmed tillåtet att lägga upp det. Så länge det inte är något kränkande. Jag har ju fotat bröllopspar i andra länder också. Tycker att det är något visst med det. Själv är man nog med i mängder av andras foton utan att veta om det. I Kina blev vi väldigt mycket fotade och de älskade att få lägga upp det på sociala medier 😀

   Gilla

   • Ja, det är ju olika hur man förhåller sig till att lägga ut bilder på folk. Jag vet att det är tillåtet, jag bara går till mig själv. Jag tänker så här: I gatuvimlet och om man tar bröllopsfoton på offentliga platser som torg, vid fontäner, berömda trappor m.m. så får man nog räkna med att folk tar foton. Men om man har valt en lugnare plats just för att kanske undvika folk för det där viktiga ögonblicket i livet, så skulle åtminstone jag vilja just vara i fred för andra fotografer. I Kina var det ju ge och ta, vilket ni var medvetna om. Inte menat som kritik av ditt fotograferande, bara en fundering och en känsla.

    Gillad av 1 person

 2. Kalasfoton från en underbar oas i innerstan. Det gjorde du riktigt bra. 😀
  Att du fångade brudparet var en extra bonus. Det hade varit skillnad om du stoppat upp kameran i ansiktet på dem och stört den fina stunden. Skulle vi bloggare behövt vänta på folktomt skulle det bli rätt få blogginlägg. 😉
  Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  • Kul att du gillar mina bilder från botaniska trädgården 🙂 Jag störde verkligen inte brudparet. Fotade med tele 300mm fullt ute. Så de kunde omöjligt upptäcka mig bland annat buskage. Men klart jag kände mig inte direkt bekväm. Men jag fotar ändå en del annat med människor ute på gator och torg så kallat street photo men det är ändå inte riktigt samma sak. Har smygfotat brudpar på Sri Lanca samt Kuba också som jag lagt in, men det kändes inte lika obekvämt. Men ändå är det ju sak samma .

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.