12. Ringmuren i Visby från utsidan. Gotland

En dag bestämde vi oss för att promenera runt Visbys ringmur längs med utsidan. Det var en härlig och avkopplande promenad. Knappt något folk. Alla håller sig ju innanför muren 😀

Jag skrev i inlägg nr 3 om muren, då vi gick på insidan. Länk till den  den sidan klicka  på länken nedan:

https://christinafotograferar.wordpress.com/2019/10/24/3-visby-ringmur-gotland/

Skriver ändå samma fakta som jag skrev i tidigare inlägg

Muren byggdes under andra halvan av 1200-talet. Den är 3,4 km lång och har 27 bevarade marktorn. Den hade ursprungligen 29. Muren är 11 m hög. Murens tillkomst kan troligen kopplas till konflikterna mellan staden och det gotländska alltinget, som ledde till ett inbördeskrig på ön 1288.

Alla portar och torn har olika namn vilka det var omöjligt för mig att lära mig vilka som hette vad. Det var allt för mycket att sätta sig in i på så kort vistelse i Visby. Men helt klart har Visby och muren en intressant historia.

Vill du veta mer kan jag hänvisa till länken nedan.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Visby_ringmur

Här nedan sitter en kille så fridfullt och spelar på sin luta! Undrar vad han spelade. Han kanske komponerade något eget?

Jag var ju bara tvungen att zooma in honom 🙂

15 tankar om “12. Ringmuren i Visby från utsidan. Gotland

 1. Låter trevligt att promenera på utsidan av muren, och skönt att det inte är så mycket folk, kan tänka mig att det är betydligt fler på insidan av muren. Gillar mannen med lutan, han ser väldigt fokuserad ut 😀 Tack för många härliga bilder från Gotland, och jag blir bara mer och mer sugen på att åka dit… Gotland klättrar nu uppåt på min ToDo-lista 🙂

  Gillad av 2 personer

 2. Antar att det var ett annorlunda liv när man satt på fängelset på den tiden. Ser inte lockande ut 🙂
  Klokt gjort att zooma in mannen. Han ser så liten ut framför den maffiga muren. Kul också att du kunde fota fåglarna som verkar känna sig hemma där.
  Jättefina bilder igen!

  Gillad av 1 person

  • Fängelser var nog extra hemska på den tiden.

   Jag kunde inte låta bli att zooma in på full zoom på killen med lutan. Är så glad för mitt Tamron objektiv som går från macro 16-300. Inget för proffsfotograferna men för mig är det tillräckligt för att kunna ta bilder både på kort och nära när jag är ute och inte vet vad som kommer framför mig. Vill inte bära på en massa objektiv på semestern och då är detta perfekt.

   Duvorna trivdes nog jättebra där.

   Tack snälla och kul att du gillar mina ringmursbilder 🙂

   Gillad av 1 person

 3. Jättefina bilder.
  Jag hoppas att jag en dag tar mig till Gotland. Fast jag är ju inte den som gillar att resa. Det är inte direkt bekvämt. Men just för fotandets skull skulle det kunna locka.

  Jag har faktiskt funderat över en tur med Hurtigruten för att Norge är ett så vackert land med sina fjordar och höga berg. Även alperna är ju fina motiv. Och Machu Picchu vore värt att se innan jag dör, om jag bara kunde förmå mig att resa dit. Men jag är för bekväm av mig. Borta bra men hemma bäst, som man säger.

  Må gôtt!
  /Skvitt

  Gilla

  • Tackar så väldigt mycket ! Så glad jag blir att du gillar bilderna 🙂

   Det där med tycka om att resa är vi ju alla lite olika på. Själv älskar jag att få upptäcka nya platser. Sedan är det skönt efter att efter att ha rest komma hem och känna lugnet hemma och smälta alla upplevelser. Det är då jag behöver långa pauser från både fotande och blogg (då jag har fotat så mycket) . Vissa resor kan för mig vara väldigt intensiva (som den i Kina) men vissa kan också vara avkopplande.. Vi ju vill hinna se så mycket. Jag blir alltid väldigt trött efter en intensiv resa, men det är det värt. Och snabbt har vi oftast planerat in en ny igen. Mitt måtto är att resa så länge jag kan, orkar och har möjlighet för rätt som det är så är det för sent.

   Jag kan verkligen rekommendera dig en resa till fina Gotland. Men välj gärna att åka dit före eller efter högsäsong. Dels är det färre människor och dels blir det betydligt billigare.

   Hurtigrutten låter helt underbart att åka. Det ska vara så vackert i fjordarna. Det är ju ett bra resmål.

   Machu Picchu och Peru föreslog jag min man vid ett tillfälle . Skulle vara så väldigt häftigt. Men det var en omöjlighet då min man har astma och där kommer man ju upp på väldigt höga höjder där man måste klara av att andas en tunnare luft.
   Dit kan du ju satsa på att resa 🙂 Har sett att bl.a. att Lamatour, Scandorama, Rolfs buss med flera har guidade resor dit. Kan nog vara svårt att åka på en sådan resa på egen hand. Hade inte jag vågat. Jag hade tagit en rundresa.
   Men så spännande det hade varit att få komma till Machu Picchu .

   Du får ta dig en ordentlig funderare 🙂

   Kul att du tittade in på mina Gotlandsinlägg. Det kommer flera.

   Ha det bra!

   Gilla

 4. Tack för en härlig promenad! Vi gjorde en sån på utsidan av muren också, då för länge sen … 🙂 Duvor fanns även då, men ingen man med luta 🙂
  Att sitta i fängelse där var nog ingen höjdare …
  Ha en fin måndag!

  Gillad av 1 person

 5. Ringmuren är oemotståndlig vad gäller fotografering. Det där växtbeklädda tornet har jag nog haft med i ett inlägg, det är så vackert. Kul med fåglarna som du lyckades få med på foto, snygga bilder! Fin ringmursfotoserie!

  Gillad av 1 person

  • Tack så jättemycket! Blev glad att du gillade mina murfoton 🙂 Jag blev helt såld på Visby ringmur. Tänk så mycket den muren kunde ha berättat om ifall den kunde tala. Det var verkligen kul att promenera runt den i dess helhet. Fåglarna trivdes nog i muren och där har nog kläckts många fågelägg genom åren.

   Gillad av 1 person

 6. Du är skicklig på att fånga detaljer och stämningar. Hatten av för det. 🙂
  Jag började ”redovisa” med port 1 i veckan som du såg. Jag tänkte sprida ut portar/torn på några år.
  Kuriosa: Den mannen såg jag stå och vänta på en buss med sitt fodral en tidig morgon när jag cyklade förbi i somras på en av mina morgoncykelturer. Då hade han ryggen mot muren. Jag funderade en liten stund på om det var någon kändis. Eller tvärtom.
  Lördagskram
  Ps. Jag sparar nästa kommentar tills tävlingstiden gått ut. 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.