13. Biltur ner till Hoburgsgubben i söder på Gotland

Den här dagen styrde vi kosan mot södra Gotland. Målet var att köra ner från Visby en bit och sedan vika av mot västra kusten för att så småningom komma till Hoburgsgubben.

Innan vi vek av mot kusten kom vi till de 3 kända  Väderkvarnarna på Hundlausar. Namnet kommer sig av att där blåste så mycket att man inte kunde släppe en ”hund lausar”, alltså släppa en hund lös.  Kvarnarna ska ha varit  i bruk fram till 1950-talet.

Där kom några fina russ emot oss på heden.

Russen verkade gilla att vara vid kvarnen.

När russen gett sig iväg så poserade halva vårt sällskap vid kvarnen. Våra 3 flickor och en av sambosarna.

Där vi hade parkerat bilarna fanns en Lambgift. Lambgifter såg vi lite här och där på ön.

Vi körde längs med en väldigt vacker kustremsa på en smal liten väg.

Vi kom så småningom ner till den kända rauken Hoburgsgubben. Hoburgsgubben ligger på Hoburgen, så långt söderut man kan komma på Gotland. Men vi var nog alla överens om att rauken Hunden som jag visade i inlägg nr 7 på Fårö var finare att titta på. Se länk nedan

https://christinafotograferar.wordpress.com/2019/11/03/7-vi-besoker-faro-gotland/

Sedan tog vi oss uppåt i nordlig riktning igen.

 

 

16 tankar om “13. Biltur ner till Hoburgsgubben i söder på Gotland

 1. Kvarnarna är riktigt fina, tycker jag – favoritbilden är den där russen står vid kvarnen, vacker bild 🙂 Jag håller med om att rauken Hunden var finare, men det är verkligen läckert med dom där raukarna. Många härliga bilder , och tack för att jag får följa med på din resa på Gotland, det är så roligt!

  Gillad av 1 person

  • Kul att du gillar bilderna och följer med på resan! 🙂 Än är det lite kvar för mig att lägga in. Visst är russen fina vid kvarnen 🙂 Jag älskar hästar. Hoburgsgubben vet nog alla hur han ser ut, men hunden vet nog inte alla. Hunden gillade jag också bäst av alla de raukar vi såg.

   Gillad av 1 person

  • Visst är det fint med russen vid kvarnen. Ha, ha vi behövde verkligen inte muta dem. De kom väldigt fort galopperandes mot oss när vi kom. Det blev tom så att min man och 2 av killarna inte alls vågade gå in i hagen. (Där var en trätrappa så man fick gå in på eget bevåg) Därför de inte kom med på bilden jag tog när de andra hoppade framför kvarnen. Eftersom vi har både kunskap och respekt för hästar vi inte känner, så höll vi ett visst säkert avstånd. Russen tröttnade efter ett tag och sprang iväg igen. De trodde nog att de skulle få något gott att äta och blev besvikna på oss.
   Kustvägen var väldigt vacker. Är glad att du gillar bilderna 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Såå fina bilder från södra Gotland! Har varit vid väderkvarnarna och vid Hoburgen … och det är sig likt 🙂 Härlig bild på russen där vid kvarnen och kul bild med de tvåbenta!
  Bilden med stenarna är häftig – först tyckte jag det var en groda där, men det var ”bara” en fin sten 🙂 – och i samma bild, t.v. strax ovanför ”grodan” ser jag någon som iakttar dig. Nu är visst min fantasi igång igen …

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket! Kul att du gillar bilderna 🙂 Trevligt att du känner igen dig från kvarnarna 🙂 Det har nog sett ut likadant där sedan de byggdes. Russen kom så glatt galopperandes mot oss vid kvarnen när vi kom. Meningen hade ju varit att alla tvåbenta skulle vara med på hoppbilden men de höll sig på bra avstånd när russen kom. Dock tröttnade russen och gav sig iväg igen.
   Vilken bra fantasi du har om grodor och annat. Det är ju kul att mina bilder kan väcka fantasin 🙂

   Gillad av 1 person

  • Det är något visst med de 3 kvarnarna. Det var väldigt trevligt att russen kom så att jag kunde fota dem vid kvarnen. Russ är ju Gotländska så det blev ju helt perfekt. Kul att du även gillar växterna. Jag har ingen aning om vad det var för växter. De nedersta såg vassa men fina ut.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.