14. Grå Gåsen, Kattlunds samt fiskeläge. Gotland

Jag avslutade förra inlägget vid Hoburgsgubben med att vi gav oss norrut igen.

Vi besökte ”Så Mycket Bättre” Grå Gåsen i Burgsvik. Där finns både restaurang och pensionat. Det lär komma dit många nyfikna besökare och vi får ju anse oss att vi tillhörde dem 😀  Det var kul att se platsen där TV programmet spelats in  och där många av våra kända svenska artister varit. 10-års jubileet för i år hade spelats in tidigare under sommaren.  Nyligen läste jag om att Grå gåsen nu är till salu. Det lär nog inte vara ont om köpare till den kända anläggningen.

Huvudbyggnaden är en patriciervilla från 1850. Boytan uppgår till 796 kvadratmeter fördelat på 12 rum, alla med eget badrum.

Vi körde vidare till Kattlunds gård i Grötlingbo. Det var ju typiskt att där var stängt precis den dagen vi kom. Vi kunde således varken fika där eller titta in i den gamla gården och museumet.

Gården är från 1200-talet och tillhör de största gamla gårdarna på södra Gotland, belägen mitt i det flacka grönskande landskapet. Delar av boningshuset och ladugårdslängan härstammar från slutet av 1200-talet, med förändringar och tillägg från 1700- och 1800-talen.

Sista bilderna från denna dag blir från ett fiskeläge som jag tror är Grynge fiskeläge. Jag kan ha fel och blanda ihop det. Där var en hel del av de gamla fiskebodarna som det bodde folk i på sommaren. Platsen var väldigt vacker och jag tog utöver fiskebodarna även foto på det vackra landskapet vid havet.

23 tankar om “14. Grå Gåsen, Kattlunds samt fiskeläge. Gotland

 1. ”De synliga riändarna skyddas mot röta dels genom utskjutande stenflisor och dels genom lådliknande höljen av bräder.” Så står det om Ladugårdslängan på Gotland.se. Alltså är det skydd för bjälkarna, lustigt. Jag blev nyfiken, som vanligt. Den gården har vi inte besökt, så det var roligt att du visade bilder från den. Vi bodde i Burgsvik, men besökte aldrig Grå Gåsen, det fanns med som en lien tanke, men tiden räckte inte till. Det där fiskeläget tycker jag att jag känner igen, men det kanske är ett annat liknande som jag fotade, nära det fanns det raukar. Jättetrevlig fotoserie på alla gamla byggnader och på gotska kusten!

  Gillad av 1 person

  • Så bra att du tog reda på om de lådliknande byggena ! Så intressant. Alltid lär man sig något nytt.:) Synd att där var stängt för vi hade ju planerat att gå in och titta samt fika. Vi kom tydligen på fel veckodag.
   Det där med att få tiden att räcka till är inte alltid så lätt. Speciellt inte på en så sevärd ö som Gotland. Jag kände att vi också missade mycket. Hade behövt mer än en vecka.
   Fiskelägen är ju inte helt lätta att komma ihåg och känna igen. Där finns ju så enormt många.
   Är glad att du gillade min fotoserie i inlägget 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Härliga bilder från ett vackert Gotland!
  Har varit ganska mycket på Gotland och det finns så mycket vackert att se och uppleva.
  Tittade faktiskt på Så mycket bättre igår på svensk TV, så jag vet vad det är för program och känner igen stället. Så kul att du just visar bilder när jag just sett programmet.Tittar sällan på svensk TV.
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

  • Kul att du har varit på Gotland! Det är så fint där. Vi var där alldeles för kort tid, kunde varit där i en vecka till. Hade bar bokat en vecka. Kul att du kände igen Grå Gåsen från TV. Jag har tittat mycket på det programmet sedan de startade första säsongen för 10 år sedan. Det blev bara ett måste att åka dit och se hur det såg ut i verkligheten 😀
   Ha det bra du med 🙂

   Gilla

 3. Härliga bilder! Kattlunds gård ser verkligen spännande ut – synd att det var stängt när ni var där! Fiskeläget ser också besöksvärt ut … och naturen är fantastisk!
  Tack för att du delar med dig av upplevelsen!

  Gillad av 1 person

  • Det var verkligen synd att Katlunds Gård var stängt just den veckodag som vi kom. Vi hade ju tänkt oss att gå in där samt att fika där.
   Jag upplevde både naturen och alla gamla hus och fiskelägen som jättevackert vart vi än kom.
   Kul att du gillar att följa mig under den vecka vi var där 🙂

   Gillad av 1 person

  • Visst är det härligt med lite sommarbilder i november 🙂 När du vid tillfälle åker till Kattlunds så kolla deras öppettider i förväg. De hade öppet vissa veckodagar och var stängt den dagen när vi kom dit. Således kunde det enbart bli en liten titt utvändigt.
   Fiskelägena är jättefina och vi var på några. Har bara haft lite problem med att komma ihåg namnet och var de låg som vi var på.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.