15. Vi strosar runt innanför Visby ringmur. Gotland

Att går runt i Visby är väldigt spännande. Varje gång så upptäcker man något nytt. Det blev en hel del promenader i den gamla staden. Där finns så många gulliga hus som man hittar när man går upp och ner på olika smala gator och gränder.

Bilden nedan är Almedalen.

19 tankar om “15. Vi strosar runt innanför Visby ringmur. Gotland

 1. Fanns det ingenting som var fult där?
  Så otroligt pittoreskt. Gillade stockrosorna lite överallt, och särskilt de som nästan skuggade huset.
  Och huset med stora rosenbuskar utanför. skulle nog gärna se när den är i full blom.

  Gillad av 1 person

  • Ha, ha ! Jag såg inget fult alls där. Men kanske glömde att leta efter det 😂 Visby kallas inte rosornas stad för ingenting. Det fanns rosor och stockrosor överallt . Men vi hade ju också turen att vara där under rossäsongen. Huset med de stora rosenbuskarna håller jag med om en önskan att få se hela buskarna blomma 🙂 Det var riktigt mysigt i Visby !

   Gillad av 1 person

  • Visby innanför murarna är underbart vackert med alla sina rosor och stockrosor och små gulliga hus. Hela ön ju är verkligen sevärd. Det är så fint på Gotland. Man behöver inte direkt åka utomlands för att komma till en så vacker miljö. För mig kändes det lite som om jag var utomlands. Så annorlunda miljö från den jag har hemma. Fast hemma är också bra 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Underbar serie med alla pittoreska hus innan för murarna! Gillar också takvyerna och förstås all växtlighet på bilderna, speciellt stockrosorna. Märks att ni ”gjorde” stan ordentligt och det är ju naturligt eftersom ni bodde där. Jättefint!

  Gillad av 1 person

 3. Visst är det ljuvligt bland gränderna innanför den gamla ringmuren. I söndags när vi äntligen kom iväg på månadens Botanbesök gick vi förbi flera av dina fotade hus. Undra hur många kort jag tagit på det vita huset med de blå detaljerna genom alla år vi varit här på semester. Jag hade gärna gått in i huset och sett innergården. Jag älskar att drömma.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Jag hade kunnat gå runt i Visbys gränder hur mycket som helst. Det är så mysigt bland alla gamla hus. Förstår att du gillar vita huset med blått på. Det sticker verkligen ut. Inte konstigt att man vill fota det 🙂 Jag hade också gärna gått in i husen och även dess innegårdar. Men man fick nöja sig med att fantisera om hur det såg ut.

   Gilla

  • Vad kul att mina bilder inspirerar dig 🙂 Du får boka in Gotland till nästa vår , sommar eller höst. Där är så mycket fint att se!

   Vi hittade vårt hus på Stugknuten.com . Tänk bara på att under den värsta högsäsongen så är både hus/stugor samt båtbiljetter med bil extra dyra. Samt var ute i god tid både med stug/husbokning och båtbokning.! Båten släpper i omgångar så när jag väl skulle boka i januari när de släppte sommarens biljetter var det jättedyrt då vi skulle åka i slutet av juli. Såg billigare ut när jag kollade på hösten året innan men kunde ju då bara se priser fram till nyår.
   Objekt med bra läge går fortast. Vi bodde ju innanför murarna i Visby som var kanon , men bokade långt i förväg. Fast lättare om man är max 4 pers. Vi var ju 8 st.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.