1. Jul och tomtar på Vellingeblomman

I går var jag på Vellingeblomman som har nordens störta julutställning. Där kan man gå omkring längs med 1km långa gångar genom olika jullandskap, 1000-tals juldekorationer och rörliga tomtar.

I detta inlägget väljer jag att lägga in från utställningen som egentligen varvas mellan det man kan köpa och det man bara tittar på.

Det finns också en julkrubba där det går två levande åsnor.

17 tankar om “1. Jul och tomtar på Vellingeblomman

 1. Underbara bilder från en tillställning jag missat. Nu bor vi väldigt långt från Vellinge, men annars vore detta en dröm för barn och även vuxna som älskar julen och som längtar efter en julstämning som skiljer sig från de urvattnade julmarknader vi har här uppe.

  Gilla

  • Man känner verkligen av julstämningen när man går på Vellingeblomman. Stället har utvecklats med åren och blivit större och större. Från början sålde de bara växter. Därav namnet. Nu har man olika teman som påsk, halloween , orkidé samt räliga djur mm. De bygger således om flertalet gånger om året. Jo, kan instämma i att det är mycket kul för barnen. De säljer förutom designsaker, träleksaker, lyxig choklad, marmelader, te och annat ätbart. De har allt för hundar och katter samt akvariefiskar.
   Där finns en hel del att titta på och så kan man fika eller äta där också. Sedan har de en liten fantasy garden utomhus att gå runt och titta i.
   Ha, ha nu har jag gjort reklam för dem men jag får ingen provision 😂😂🤣🤣

   Gilla

 2. Det var mycket jul! En så stor julutställning, måste vara kul för julentusiaster. Tomten i sängen, isbjörnarna och tomten med telefonen gillar jag extra. Tack för att du visar fina julbilder!

  Gillad av 1 person

  • Jo, det stället är verkligen ett eldorado för julen. Sedan har de olika teman under året som halloweenutställning inklusive en skrämselgång, påskutställning, räliga djur utställning med spindlar mm samt orkidéutställningen, fantasigarden utomhus mm. 2 st fika och lunchställen, . Jag har följt dem under väldigt många år då de först enbart sålde krukväxter och hade lite billiga tomtar på julen. Nu vallfärdar folk dit och jag undviker helger när de har speciella teman. Då är där massor av folk.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.