3. Julpyntsförsäljning på Vellingeblomman

Visst kan man bli sugen på att handla julpynt när man går runt i Tomtebyn på Vellingeblomman. Jag gick därifrån utan att ha handlat en enda julsak 😂 Jo , ett rött blockljus till min golvljusstake i smide. Det blev istället för julpynt 2 fina bordslampor som jag ska ha i fönsterna när jag tar bort juljlusstakarna efter jul. Det var verkligen inget som var planerat 😀 Men de gamla behövde förvisso bytas ut mot lite finare. Ingen bild på de jag köpte. De ligger ouppackade på vänt.

Nu tar jag lite paus från bloggen. Åker om 5 dagar till Puerto de Mogan på Gran Canaria för att förhoppningsvis få lite sol och värme före julfirandet här hemma.  Jag har inte bestämt mig än om det är lönt att jag tar med systemkameran. Den ska ju släpas på vid flygningen.  Vi har inget speciellt inbokat där, så det blir nog inte så mycket bilder tagna. Ska ut med en jeep en dag. Strosa runt i den mysiga byn och sedan bara sola och slappa.

Här kommer de sista bilderna som jag tog på Vellingeblomman.

24 tankar om “3. Julpyntsförsäljning på Vellingeblomman

 1. Häftigt mycket prydnader! Bilden med pepparkaksformarna och den med stjärnorna är extra läckra.
  Ha det nu så trevligt och vilsamt på er resa! Jag skulle nog ändå ta med systemkameran…

  Gillad av 2 personer

  • Där är så mycket pynt och saker så man ser inte allt. Så mycket att titta på så det inte går in. Men som vanligt: kameran hjälper till att minnas när man laddar upp bilderna. Jag hade haft svårt att välja pepparkaksformar . Det är bara en del av väggen som syns på bilden 😂

   Tack! Vi ska verkligen försöka ha det rofyllt och lugnt på denna semester. Solkräm och solhatt ska med. Systemkamera eller ej ? I nödfall funkar ju mobilen 😀 Får bestämma mig i sista minuten. Har några dagar till att bestämma mig.

   Gillad av 1 person

 2. Jisses! Blir nästan yr i huvudet av detta överflöd av jul! Häftiga bilder i alla fall!
  Ha en trevlig resa! Hm … att åka utan kameran verkar lite konstigt, för nog finns det väl alltid något att fota 🙂

  Gillad av 1 person

  • Håller med dig om att man kan bli snurrig i huvudet av allt man ser när man går hela slingan bland allt julpynt 😂 Det är nog väldigt mycket man missar för hjärnan kan ju inte ta in allt.

   Tack för din önskan om trevlig resa 🙂 Jag har bestämt mig nu för att ta med kameran. Har laddat batterierna och putsat linsen samt formaterat minneskorten 😀 😀 Jag hade nog ångrat mig om kameran fått stanna hemma.

   Gillad av 2 personer

  • Vellingeblomman har funnits i en massa år. Från början var de små och sålde bara krukväxter och sådant, samt började med lite billiga julpynt med tomtar till jul. Nu är inte julpyntet billigt längre utan de har generellt mer designprylar och priser därefter och i massor .
   Jag har följt deras utökning och tillbyggnad under en massa år. Numera har de förutom jultema också påsktema, halloweentema med allt för halloween samt en lång gång där man kan gå om man vill bli skrämd, räliga djurtema med spindlar och sådant, orkidéutställning mm. De säljer lite lyxiga närodlade sylt, saft choklad , kryddor, senap , ja jag vet inte allt. Mängder av inredningsdesignsaker, fina leksaker av framför allt trä, Levande fiskar, trädgårdsredsakap,och allt för trädgårdsodling, allt för hundar och katter, krukväxter och uteväxter samt perenner, buskar och träd. De har 2 fik där man kan äta lunch eller fika både inne samt ute på sommaren. En fantasipark utomhus som man kan gå runt . Parkeringen har från att ha varit liten byggts ut enormt.
   Jag föredrar att gå dit på vardagar för under temaveckorna kryllar det av folk på helgerna.
   Det har blivit ett utflyktsmål för folk. Från början åkte man ju bara dit för att handla någon krukväxt.
   Den här gången gick vi på jultemat för julkänslans skull samt fikade, men jag kom inte hem med julpynt utan 2 bordslampor att ersätta julljusstakarna med . Så kan det gå 😂
   Oj, vad de fick gratis reklam av mig nu 😂😂
   Tack! Jag ska verkligen försöka ha en trevlig resa. Bara koppla av och veta att vi kommer hem till att alla julförberedelser är klara.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.