1. Gran Canaria Puerto de Mogan på kvällen.

Veckan före jul åkte vi till Cran Canaria till en liten ort som heter Puerto de Mogan. Resan syfte var ha koppla av i solen med bad i pool och hav, äta och dricka gott och bara njuta i nuet. Vi bodde lyxigt på Hotel Cordial Mogan Playa som var ett 5 stjärningt hotell.

Vi hade köpt med oss en flaska champagne från taxfree på Kastrup som vi korkade upp på balkongen vid ankomst. Champagne och olika bubbel som cava och prosecco vill jag inte vara utan. Har alltid ett lager hemma. Det är så gott. Så klart man ska inleda semestern med det.

Under tiden vi satt på balkongen så började det mörkna. Vi bestämde oss för att gå ut och undersöka det stora hotellområdet i kvällsmörkret före vi drog oss ner mot centrum, strand och Marina. Det var där de många restaurangerna låg. På hotellet hade vi enbart bokat frukost för vi ville i denna mysiga stad kunna leta upp restauranger på egen hand. Det är ju en mysfaktor i det.

Här kommer några bilder från hotellet den kvällen

I foajen vid baren

Det var en väldig höjd från golv till tak genom många våningar i receptionsdelen, bar och matsalar. Där var en stor kupol i taket.

Här nere fanns en bar intill en underhållningslokal. Man kan också se bord längst fram som är dukade för frukosten.

Både frukostrestarurang och kvällstrestaurang låg längs ner, Men det rosa huset serverade riktig lyxmeny. Vi kunde se den rosa restaurangen från vår balkong och de hade handskar på sig när de dukade och synade alla glas samt strök dukarna direkt på bordet. Vi gick inte dit och åt för vi tyckte att det var väldigt mycket för dyrt Deras meny kommer på bild 2 nedan. Vi gick alltid förbi ingången när vi skulle gå ut från hotellet. Jag kunde inte låta bli att fota menyn,

Nedan ser man också den vanliga restaurangen som de också serverade en dignande frukost i.

Hotellet hade 2 st lagunpooler . De kommer att synas mer på bilderna som jag senare tog på dagtid.

Hotellet hade en egen Kyrka. Där brukade de ha bröllopspar som gifte sig.

På bilden nedan kan man se en av hissarna som gick inomhus men med glas runt om. På bilden därefter tog jag ett kort när vi åkte den hissen. Det blev lite speciellt med speglingen.

 

Växtlighet var planterad och arrangerad precis över allt.

På bilden nedan ser man också restaurangen och där vi åt frukost varje dag.

Här bodde vi. Det var inte så lätt att hitta till sitt rum då hotellet hade många gångar bland växter på den stora anläggningen.

20 tankar om “1. Gran Canaria Puerto de Mogan på kvällen.

   • Jag håller med om att Teneriffa är vackrare än Gran Canaria. Jag har varit två gånger på varje men föredrar helt klart Teneriffa! Visst är det skönt med sol och värme efter allt trist gråväder här hemma. Men det blev lite jobbigt att komma hem till ett lika grått väder som man lämnade för en vecka sedan 😌

    Gillad av 1 person

 1. Fina bilder från ett uppenbart trevligt hotell. Har varit på Gran Canaria ett antal gånger, men då i Playa del Ingles och på hotell som inte höll högsta klass. Puerto de Mogan besökte vi under en av dessa resor för att delta på en stor fest arrangerad av någon festarrangör jag inte minns namnet på.

  Gillad av 1 person

  • Jo, hotellet fanns det inget att klaga på 😂😂 Där trivdes vi verkligen. Vi har varit på Gran Canaria en gång tidigare för 30 år sedan och bodde då i Aguinigin. Valde medvetet den lite dyrare orten Puerto de Mogan för att det verkade så mysigt med sin bykänsla, marina och hamn.

   Gilla

 2. Ser alldeles fantastiskt ut! Vilket flott hotell … och den där kupolen i taket … såå vackert! Ska bli trevligt att få se lite fler bilder! Jag har aldrig varit på Kanarieöarna … 🙂

  Gillad av 1 person

  • Hotellet var riktigt fint. Där kunde man gott trivas. Kupolen var lite utöver det vanliga. Det första man slås av när man kommer in på hotellet är verkligen kupolen. Vi har varit på Gran Canaria en gång tidigare men några gånger på Teneriffa. Teneriffa tycker jag har en vackrare natur. Lite mer grön ö om man vill se sig omkring. Kul att du vill följa med på denna resa. Har inte så mycket att bjuda på denna gången då vi enbart åkte iväg en dag från Puerto de Mogan. Men lite bildinlägg får det ändå bli.

   Gillad av 1 person

  • Hotellet var riktigt trevligt. Men menyn på just denna restaurangen var RIKTIGT dyr. Inget vi ens tänkte på att prova 😂😂 Man kunde köpa till halvpension och äta på den andra restaurangen, men inget vi valde då vi ville gå ut och äta på någon av de många restaurangerna vid marinan eller ovanför stranden. Är ju trevligt att också prova på lite olika restauranger.
   Önskar också dig en God Fortsättning!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.