5. På rundtur med jeep. Gran Canaria

Vi lämnade bara Puerto de Mogan den här dagen för en utflykt.  Vi hade ju i förväg bestämt oss för att ta det lugnt och inte göra så mycket.  Då åkte vi ut med jeep på smala slingrande grusvägar på ön. Lite läskigt ibland. Jag gillar inte när det stupar rakt ner.

Vi kunde konstatera att ön inte hade så mycket grönska.  Mest bruna månlandskap. Kanske blir det lite grönare på våren. Nu var de ju mitt i vintern.

Vi har också tidigare varit på grannön Teneriffa där vi kört runt och den ön upplevde vi var mycket grönare.

14 tankar om “5. På rundtur med jeep. Gran Canaria

 1. Visst är det läskigt när det stupar rakt ner på sidorna! När vi åkte buss upp till Teide på Teneriffa var det riktigt läskigt bitvis. Så smala slingriga vägar som bara gick högre och högre upp. Jag fattar inte hur de fixar att köra en stor buss där!
  Håller med om att Teneriffa är grönare på vintern. Men skulle tro att båda blommar och grönskar mer på sommaren. Mycket av växtligheten ligger ju i dvala nu på vintern. Det måste vara otroligt vackert på sommaren när allt blommar.

  Gillad av 1 person

  • För 25 år sedan var vi på Gran Canaria i september månad och jag vill minnas att ön var grönare då. Vi körde ut med hyrbil i 2 dagar då. På Teneriffa körde vi också runt men det var på vintern men Teneriffa var klart mycket grönare när man kom längre norrut på ön. Teide var en häftig plats att besöka.

   Gillad av 1 person

  • Ha, ha jo det är ju bra att slippa köpa resa till månen 😂😂🤣🤣 Ännu mer månlandskap är det på grannön Teneriffa när man kör upp till den sovande vulkanen Teide. Var där senast för ett par år sedan men blev inte av att jag gjorde några blogginlägg från den resan. Men på Teide kändes det verkligen som att man var på månen.

   Gillad av 1 person

 2. Det ser onekligen lite ödsligt ut, men jag tycker att det kan vara vackert också. Ser att ni skriver om Teide i kommentarerna och den turen har jag också gjort, en spännande upplevelse där man körde in bland molnen. Men maken tyckte inte att det var roligt att köra där, så istället för att fortsätta den slingriga vägen runt ön vek vi av och åkte motorvägen hem. Lite rakare, om man säger så. Bland dina bilder fastnar jag för bilderna med de vita jeeparna, de avtecknar sig snyggt mot landskapet och där ser man också de smala vägarna med stup på sidan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.