De första vårblommorna

Idag var jag ute på en lång promenad i det vackra soliga vädret. Det kändes verkligen som om våren är på gång. Jag såg de första snödropparna och vintergäcken. De är ju alldeles för tidiga i år. Talgoxen har också kommit igång med sitt kvitter men den lyckades jag inte fånga på bild idag.

17 tankar om “De första vårblommorna

 1. Tänker jag själviskt så tycker jag att det är skönt att slippa vintern och kylan! Men det är ju självklart inget bra tecken och naturen mår ju inte bra av det! Och det värsta är nästan att när allt kommit igång att blomma så kommer det ett ordentligt bakslag som tar död på allt och sen blir det inte mer 😟

  Gillad av 1 person

 2. Otroligt att dina bilder är tagna i januari … och då inte ens i slutet av januari. Imorse sjöng koltrasten sin sång som jag förknippar med april/maj. Visst är det skönt att det inte är halt men samtidigt lite skrämmande. Vi får se vad februari bär med sig. Men dina bilder är hur som helst mycket njutbara.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillar mina vårbilder. Jag hittade 2 blogginlägg som jag gjorde förra året. Den 23 januari hade jag fotat snödroppar och den 5 februari hade jag fotat vintergäck. Tidigt det med ju. Men i år ytterligare tidigt. Jag har också hört koltrasten men den har väl kommit helt fel på det. Talgoxarna också.
   Det kan ju komma en köldknäpp fortfarande in i februari. Har ju hänt förr.

   Gilla

 3. Vacker vårblomsbildserie! Det är nog inte så märkligt hos er där nere, men jag såg att mina lökar också har kommit bra långt. Tokigt känns det att snön håller sig helt borta. Barnbarnen här i går och alla saknar de det vackra vita som ljusar upp tillvaron. Vintergäck tänker jag varje vår att jag ska komma ihåg att peta ner på hösten, men glömmer alltid bort det.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillar min blomserie 🙂 Jo, inte konstigt att vårblommorna blommar tidigare hos oss som sällan har riktig vinter. Men i år tycker jag de är lite väl tidiga. Snödropparna brukar komma lite före vintergäcken men inte så i år då de kom samtidigt.
   Om man är van vid att det ska vara vitt av snö så förstår jag att man saknar det vita. Jag däremot är glad att jag slipper snön.
   Jag har petat ner både snödroppar och vintergäck i vår trädgård flera gånger men de kommer aldrig upp, så nu har jag gett upp. Funderat på om mördarsniglarna äter upp lökarna. Tulpanerna kommer inte heller. Enbart påskliljorna och pingstliljorna kommer.

   Gilla

   • Vad märkligt. Hos mig har snödropparna det svårt, har bara ett litet antal trots att jag har försökt få fler. På torpet däremot har jag stora tuvor med snödroppar, men det är inte min förtjänst, de fanns där när vi köpte stället. Här i stan är det allium som beter sig underligt, den kommer upp det första året men försvinner sedan. Tulpanerna trivs och blommar på.

    Gillad av 1 person

  • När jag har haft tulpaner så har de bara blommat i en säsong . Året därpå så har det bara kommit blad för att sedan inte komma någonting. Minns mina barndoms vårar/somrar hos min mormor och morfar och där var alltid fullt av tulpaner. Själv har jag aldrig lyckats på något av våra boende.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.