1. Costa Rica

I dessa förfärliga coronatider är det väl resor det sista man tänker på.

Vi reste till Costa Rica mellan den 25 februari till den 11 mars. Som tur var hann vi precis hem innan gränserna stängdes och smittan exploderade. Hemresan gick först via San José under 12 timmar till Zurich med Edelweis. Därefter var vi inbokade den sista sträckan, 2 timmar med Swiss air. Det var från Zurich problemen började och coronans utbrott blev verklighet för oss. Swiss air hade ställt in sitt flyg och vi blev ombokade ett antal gånger tills vi efter 6 timmar på flygplatsen i Zurich kom hem med SAS.  En dag efter så började även SAS och flera bolag ett efter ett stänga ner. Resten angående flyg och resor därefter vet ni ju.

Vi är så tacksamma att vi kom hem.

På flygplatsen i Zurich gick många anställda och resenärer med mask. Det kändes riktigt läskigt.

När vårt SASplan väl landade så meddelade kaptenen att vi alla skulle sitta kvar på planet då det skulle komma sjukvårdspersonal till en resenär som blivit sjuk under flygningen. De kom till resenären och kort där efter meddelade kaptenen att vi fortsatt skulle sitta ner för det inväntades beslut från myndigheten. Det kändes läskigt då bara en tanke fanns hos oss. Coronasmitta på planet??!! Skulle vi hamna i karantän nu?

Så småningom fick dock alla gå av.

Väl hemma har vi satt oss i frivillig karantän i 2 veckor om utifall vi skulle kunna vara smittade under flygplatsbesök och på flyget.

Jag har börjat att titta på mina bilder och tänkte lägga upp lite efterhand.

Jag har ingen aning om vad många fåglar eller djur heter så jag namnger dem inte om jag inte vet vad det är. Och då är det inte lönt att ni frågar mig.

Vi var på rundresa i 9 dagar i regnskog, molnskog , torrskog och aktiva vulkaner.  Det var en härlig upplevelse att få vara i den här miljön och bo på lodger mitt inne i djungeln.

De sista 5 dagarna bodde vi på samma hotell i Tambor vid stillahavskusten. De dagarna var vigda åt sol, bad och att slappa efter rundresan före hemresa.

Första dagen efter en natt i San José börjar vår resa mot Tortuguero. I detta inlägg kommer lite bilder på sådant jag fotade vid en del stopp på vägen.

Första bilden är på en sengångare som visade sig, trots att de brukar sova på dagen.

Ja, visst är det sköldpaddor men jag vet inte vad det är för sort.

Vit häger,

Blå häger.

Ja, och så fanns det ju också krokodiler.

En annan vit häger

12 tankar om “1. Costa Rica

  • Ja, vi är jätteglada för att vi kom hem. Så hemskt det hade varit om vi hade fastnat där. Resan var trevlig och vi vistades ju för det mesta i djungel . Kunde inte låta bli att vara rädd för ormar, spindlar eller andra farliga saker. Fler bilder kommer från resan.

   Gillad av 1 person

 1. Vilken häftig resa du var. Och ännu häftigare hemresa. Garanterat ett minne ni aldrig glömmer. Tur var att ni just hann hem. Tycker så synd om de som blev utelåsta. En mardröm vad vi befinner i oss. Och hoppas som alla andra att den borta inom kort.
  Jag gillar den gröna leguanen. (Om den nu heter så)

  Gillad av 1 person

 2. Pust! Vilken tur att ni lyckades ta er hem och klarat er från att bli sjuka. Dramatiskt med flyget hem. Och tack för att du tog oss med på resan så vi fick drömma oss bort ett tag. Gillar också den gröna leguanen … om den nu heter så.

  Gillad av 1 person

  • Det var verkligen en häftig resa att vara så mycket i djungel med olika typer av djur och alla olika läten. Men ibland var det lite läskigt. Ormar och annat kryp vet man ju aldrig var man har. Såg både ormar, skorpioner och fågelspindel på väldigt nära håll. Fick in en stor spindel på rummet som jag fick hämta personal att ta bort. Den var enligt dem giftig. Fy vad läskigt!

   Vi är verkligen glada att vi kom hem i sista minuten.

   Gillad av 1 person

 3. Costa Rica är ett resmål vi talat om några gånger. Inspirerad av dina bilder, men knappast informationen om giftspindlar på rummet 🙂

  I år blir det av kända skäl ingen resa. Nästa år fyller jag jämt och ägnar lite tid åt att åtminstone planera. Vart det bär hän, om det bär hän, vet jag inte. Varför inte Costa Rica?

  Gillad av 1 person

  • Det var spännande att vistas i olika typer av djungel. Men jag kunde inte släppa tanken på ormar och annat farligt som visade sig där man minst anade. När vi gick i djungeln fick vi inte under några omständigheter ta på något. På trädstammar kunde det gömma sig giftiga saker,även kamouflerade och växter och träd kunde också vara giftiga. Det gällde att ha fingrarna i styr. Jag har för första gången i mitt liv sett giftiga ormar som var smala som pinnar. Som låg hopslingrade på löv. De viisste jag inte ens att det fanns.
   Är man naturintresserad och gillar att vistas i naturen så är Costa Rica helt rätt. Du får ha Costa Rica i åtanke framöver när det går att resa igen.
   Hade dock önskat att jag hade haft en bättre kamera. Kom på att jag hade behövt en typ kamera med en brännvidd från macro med upp till 600. Jag hade macro till 300. Jämförde mina bilder med en annan som hade 600. Han kunde fånga de många insekterna, fjärilarna, grodor mm och få mycket tydligare och bättre bilder. Vissa kunde man ju om de var giftiga inte gå för nära. Det var ju också tvära kast mellan att fota på långt håll samt nära håll.

   Gilla

 4. Vad skönt att ni lyckades ta er hem, och vilken spännande resa ni varit på. Många härliga bilder, och vad kul att se en sengångare i verkligheten, dom är ju så coola 🙂 Ser fram emot fler bilder från resan!

  Gillad av 1 person

  • Är verkligen så tacksam för att vi kom hem innan allt stängdes ner. Så jättetacksam!
   Det var enbart tur att vi fick se denna sengångare. Varför den var aktiv på dagen vet vi ju inte men det är tydligen ovanligt. Riktigt kul att ha sett den i verkligheten.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.