3. Byn Toruguero samt första turen med båt. Costa Rica

Vi gör ett stopp i den lilla byn Tortuguero innan vi fortsätter till vår första lodge.

Dagen efter åker vi på 2 flodturer med båt.  Tortuguero är en nationalpark längs med den karibiska kusten. Parken har en storlek av 267 km² landyta samt ett stort flodsystem. Det är det regnigaste och biologiskt rikaste områdena i Costa Rica.

Vi hade den otroliga turen att slippa regn under hela vår rundresa.

Här kommer lite bilder av vad vi såg före och när vi åkte på floden. Det kommer många bilder därifrån i kommande inlägg.

9 tankar om “3. Byn Toruguero samt första turen med båt. Costa Rica

  • Jag har konstaterat att flera av de länder som vi har varit i har sådana elledningar. Blir inte alls förvånad längre. Men fattar inte hur de håller reda på vilka kablar som går till vad. Verkar farligt när det regnar. Och Costa Rica har ju en lång regnperiod. Ja, vi hittade en del djur/insekter/spindlar/ormar och lite av varje under resan.
   Kom på när vi åkte båt att vi var skyddade från att drunkna om båten skulle kapsejsa då vi hade flytvästar på oss. MEN Krokodilerna? Dem hade inte flytvästen hjälpt emot 😂🤣

   Gillad av 1 person

  • Ja, helt otroligt att vi inte fick något regn på hela resan. Vår guid var också förvånad. Veckan innan hade det regnat en del och det brukade då och då, komma snabba skurar som varar en kort stund. . Vi hade garderat oss med regnponcho men slapp att använda dem. Hade också införskaffat skor med gore tex för att inte bli blöta om fötterna. Krokodilbilden är ju precis så som det är med krokodiler. Nästan osynlig ligger de där och väntar på bytet. Man får ju verkligen inte ramla ur båten 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.