9. Ormar och annat ”räligt” i La Fortuna. Costa Rica.

När vi vandrade i djungeln såg vi förutom växter, blommor, fåglar, apor mm även ormar. Här kommer bilder på små, små smala ormar som jag tidigare inte visste fanns. De fanns bl.a. på blad där de kunde ligga knappt synliga om man inte letade. Vi var tillsagda att när vi gick i djungeln fick vi aldrig ta på några träd eller växter för det kunde gömma sig farliga djur och ormar där. De kunde vara kamouflerade så det var viktigt att hålla händerna i styr.

Kolla in den här första ormen nedan som jag lagt in flera bilder på. Den var väldigt liten, låg på ett blad och ser oerhört elak ut. Ögonen såg jag inte på den i verkligheten. De blev desto mer synliga när jag laddade upp bilderna i datorn.

En till jätteliten smal orm.

11 tankar om “9. Ormar och annat ”räligt” i La Fortuna. Costa Rica.

  • Lite läskigt att veta att det fanns så mycket djur omkring en. De var inte lätta att se. Vår guide var duktig på att hitta djuren men så hade han ju också ett tränat öga efter att ha guidat folk i 30 år.
   Just den ormen hade väldigt läskiga ögon. Det så jag inte på plats för den var så liten. Men inladdade i datorn på skärmen så syntes de.

   Gillad av 1 person

  • Det var verkligen en spännande och häftig upplevelse. Så många ”osynliga” djur det fanns. Vår guide var duktig på att upptäcka många djur. Först visste man ju inte vad man skulle leta efter men fattade tillslut att leta med ögonen bland kvistar och löv. Djuren gick lätt att förväxla med pinnar och annat.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.