14. Orm äter råtta. Costa Rica

När vi vid ett tillfälle gick på stigar i djungeln blev jag jätterädd. Jag och den svenska guiden gick sist av vårt sällskap. Bara några meter efter oss två så hör vi ett väldans prassel och får syn på en 2 m lång orm som fort som bara den slingrar sig över stigen precis där vi gått.

Det visar sig att den jagat en råtta som den började äta på. Middagen serverades liksom.  Alla i vår grupp kom och beskådade och fotade ormen medans den under ett långt tag smaskade i sig råttan.

När ormen bara hade en bit svans kvar vågade inte jag stå kvar längre. Kan hända att vår inhemska guide sa vad ormen hette och om den var giftig, men det kommer jag inte ihåg.

Det var både spännande och läskigt att stå och titta på den. Den svenska guiden och jag tyckte dessutom att det var väldigt läskigt att den kom fram precis där vi gått sekunderna innan.

12 tankar om “14. Orm äter råtta. Costa Rica

  • Fototillfället blev ju helt enkelt BINGO ! Men precis det du skriver pratade den svenska guiden och jag om. Tänk om den kommit bara en liten stund tidigare. Fy om vi hade haft både en orm och en råtta runt fötterna på samma gång. Usch vad läskigt.

   Gillad av 1 person

 1. Vilket spännande ögonblick att föreviga, men förstår att det samtidigt måste varit rätt läskigt… vet inte om jag hade stått kvar och fotograferat 🙂 Du fick många bra bilder på din spännande upplevelse 🙂

  Gillad av 1 person

  • Du hade säkert stått kvar och fotograferat. Helt säkert 🙂
   Det var både läskigt och spännande. Helt logiskt så förstod man ju att ormen inte skulle göra något medans den åt råttan och vår inhemske guide sa heller inget om att gå där ifrån. Så det var nog helt lugnt. Däremot när ormen bara hade svansen kvar så drog jag. Kunde ju inte veta vart den sedan skulle ta vägen.

   Gillad av 1 person

  • Det var verkligen ett spännande möte. Men det var lite obehagligt eftersom jag precis hade gått där ormen kom. Tänk om jag fått både råtta och orm runt benen 😂 Trots ormens 2 meterslängd så var det ju ok att stanna och titta på den då den ju var ofarlig medans den åt. Då var det nästan läskigare med de pyttesmala ormarna som låg på löv , som man lätt missade ,som jag lagt in i tidigare inlägg.

   Gilla

 2. Äta eller ätas. Förstår att du betraktade detta med en skräckblandad förtjusning. Jag hade också passat på att lämna när det började närma sig slutet av måltiden. Den kunde ju vara sugen på efterrätt. 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.