19. Kaffeodling. Costa Rica

Vi fick se processen med att man plockade varje böna för hand som sedan torkades och rostades och maldes.

Vi fick smaka på olika sorters kaffe från olika bönor och olika rostade. Har aldrig tänkt på innan vilken enormt stor skillnad det är på olika kaffe. Man märkte ju smakerna väldigt tydligt eftersom man smuttade på flertalet olika efter varandra.

Kaffeproduktionen i Costa Rica började i början på 1700-talet i Costa Rica. Kaffet står för ca 11 % av landets exportinkomst.  Som jag skrivit innan i tidigare inlägg så är ananasen den största exportinkomsten därefter bananer.

Costaricanskt kaffe är klassat som ett av de bästa i världen och trots att landet är så litet som bara en tiondel av Sverige så är Costa Rica nummer 13 av de länder i världen som producerar mest kaffe.

5 tankar om “19. Kaffeodling. Costa Rica

  1. Blev ni inte extremt pigga av all kaffesmakande. 😉😉
    Återigen funderar jag över hur har man kommit fram till slutresultatet. Att stenhögen 😉kan förvandlas genom rostning, malning och tillredning till något drickbart. Det är väldigt fascinerade.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.