23. Kolibriträdgård i Monteverde. Costa Rica

Vi besökte en kolibriträdgård. Fåglarna var helt fria och var inte i någon inhägnad. De sökte sig dit för den lättåtkomliga maten. Där skulle finnas 14 olika sorter som höll till där. Men av någon anledning fick jag bara fotat de gröna. Var nog så att det var mest de som höll till vid matningsstationen just då. Det var lättast att fota kolibrierna när de åt. De flög annars omkring väldigt fort. De små vingarna fladdrade i sådan oerhört snabb takt så de nästan blev osynliga.  Fåglarna var så orädda, att man kunde hålla fingret under matstället, så satte dig sig på det och sög i sig mat. En mysig känsla med de små klorna på fingern och de var ju lätta som en fjäder.

20 tankar om “23. Kolibriträdgård i Monteverde. Costa Rica

 1. När vi besökte Central Park i New York för tre år sedan var det något som svepte förbi och ut i vassen till en liten sjö i parken. En humla tänkte vi, men såg sedan att det var en liten kolibri.
  Tyvärr var jag inte i närheten av att kunna fånga fågeln på bild då den är både liten och hissnande snabb. Det var dock en mäktig upplevelse.
  Fina bilder 🙂

  Gillad av 2 personer

  • Tack! Kul att du gillar bilderna på de söta små Kolibrierna 🙂 Förstår att du inte hann med att fota den i New York. De är verkligen snabba. Man ser inte vingarna när de flyger för de fladdrar så fort. Tack vare denna matningsstation så kunde vi lugnt fota dem. Det var härligt.

   Gillad av 1 person

  • Jaa, det var verkligen en fantastisk upplevelse. Tack vare matningsstationen så gick det att fånga dem på bild. När de flyger hinner man nästan inte med för det går så oerhört fort. Det var en härlig känsla när de satte sig på fingret och sög mat ur automaten. Den lilla fågeln vägde som en fjäder och kändes knappt. Ett minne för livet 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.