26. Tjattrande papegojor /Aror på stranden. Costa Rica

På stranden vid hotellet Barceló Tambor flög det runt en massa tjattrande Aror mellan palmerna. Det var tydligen parningssäsong och de vackra fåglarna höll ett väldans liv.

Första dagen tyckte vi att det var exotiskt och mysigt med deras tjatter men andra dagen blev vi lite trötta på dem. De var ju aldrig tysta och lät som om vi hade haft en massa kråkor kraxande över oss hemma i Sverige.

På stranden och vid poolen njuter vi av de sista dagarna innan hemfärden från en väldigt spännande rundresa  i Costa Rica.  Då hade vi rest iväg mot den 25 februari och kom hem igen den 11 mars.

Tack till alla er som följt min resa här i efterhand på bloggen! 🙂

17 tankar om “26. Tjattrande papegojor /Aror på stranden. Costa Rica

  • Det var en dröm att ha dem alla flygande ovanför oss på stranden. Så exotiskt. Men som sagt, deras kraxande hela tiden var lite tröttsamt. I alla fall när det gått någon dag. De låter ju inte som en näktergal precis 😀
   Vi är jätteglada för att vi hann hem i tid. Slog på 1-2 dagar innan de kraftigt stängde ner flyg och flygplatser. Det var ok mellan San José och Zurich men vidare ändrades vårt hemflygning 3 gånger. Skulle åkt vidare med Swissair men de ställde in sina flygningar. Blev tillslut SAS men efter oss så stängde de också ner.

   Gilla

 1. Ser så overkligt ut. De ser mysiga ut när de har huvudet ihop. Love.
  När jag är hos mina föräldrars trädgård kommer varje eftermiddag 2 sånglärkor. En är ca där vi sitter och den andra vid tomtens gräns. De har en heeel del att säga varandra. Och deras sång 🎶 ligger på en frekvens som jag inte riktig tål. Det gör ont i örat. Och så är det varje år. 🥴😂😂

  Gillad av 1 person

  • Det var en dröm att få fota de fina papegojorna 🙂 Kul att få se deras gnabb och kärleksfulla beteende. Jag frågade vår guide innan hemresan om deras enorma aktivitet och tjatter. Hon sa att det var mitt i parningssäsongen . De var tydligen inte så tjattriga och aktiva alltid. Men kul att vi fick uppleva det.

   Jag kan förstå dig med de där sånglärkorna. Det man tycker är fint och vackert att träffa på och höra ibland kan ju vara riktig tortyr om man hör det varje dag, hela tiden.
   Min ena dotter har en näktergal utanför sitt sovrumsfönster i sitt hus varje år. Den börjar med sitt kvitter mitt i natten. Den har för dem blivit jättejobbig och stör deras sömn. Men hör man den bara ibland så blir man ju glad 😀

   Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att du gillade bilderna på papegojorna och att du har följt med så här i efterhand på min resa 🙂 Alla inlägg har verkligen friskat upp mitt eget minne av resan. Bilder gör mycket för att man kan komma ihåg så mycket som möjligt under lång tid framåt.

   Gillad av 1 person

  • Visst är de vackra! Jag har också träffat på dem i Mexiko. Det var i en park där som de hade dem för beskådande. Jag tycker att de ska få leva ute i det fria. De var så fina där på stranden när de flög omkring och tjattrade med varandra.

   Gilla

 2. Underbart fina och färgglada gojor!
  Vi har många gröna papegojor på Costa del Sol i Spanien. Svåra att se bland träden, men de hörs. Som du säjer häftigt i början, men skulle inte vilja bo nära.
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

  • Ja, de var så fina 🙂 Härligt att se så många som flög omkring oss bland palmerna. Att lyssna på dem varje dag hade varit tröttsamt. Det var ju mitt under deras parningssäsong som vi var där så de var tydligen extra tjattriga 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.