Starungar flyttar ut.

Som vanligt kom stararna till vår holk i björken, tidigare i våras och började reda till sitt hem. De har som vanligt varit väldigt nitiska.

Det är så kul att följa familjen tills dess att ungarna flyger ut.

Igår fotade jag när ungarna tittade ut från holken samtidigt som föräldrarna ibland satt i träden och försökte locka ut sina ungar.

Idag flög de ut och hamnade på marken i en hörna i trädgården.  Där var de ett bra tag innan föräldrarna fick iväg dem längre ifrån in till vår granne.

Jag är så glad för att de fick vara ifred från skatorna. Något år har det hänt att skatorna tagit ungarna när de flugit ut från boet. Det har varit ledsamt.

17 tankar om “Starungar flyttar ut.

  • Jodå djurvärlden är grym . Men jag blir lite ledsen för fåglarnas skull när man på sin egen tomt med holk i egna björken ser att skatorna tar ungarna. De har man ju varit så nära så länge från bobygge till att ungarna flyger ut. Är lite speciellt. I år har de dock klarat sig från skatorna . Hela familjen har stannat kvar en del dagar i trädgården och inne hos grannen där föräldrarna matat dem. Men nu har de nog gett sig iväg.
   Kul att du gillade bilderna 🙂

   Gillad av 1 person

   • Mina föräldrar har också en holk vid köksfönster så att man kan se händelserna. För 2 år sen blev där dramatik. Vi blev uppmärksamma att mammafågeln OCH en sånglärka ( som var minst två gånger så stor som mammafågeln verkade väldigt uppspelte och flaxade med vingarna och lät mycket. Och det var en orm som var i görningen och ville in i holken. Färgen var grön på styggingen därför såg vi inte den först. Pappa gick ut för undsättning med en vedklabbe och jag efter honom för att filma. Pappa gav mig veden medan han skulle hämta nåt bättre redskap. Då bestämmer sig ormen 🐍 att in ska han i holken. Vad göra? Jag börjar banka med klabben men det är som att slå på en annan vedklabbe. Jäklars vilka muskler den hade. Men jag matade slag så den försvann i busken sen. Tyvärr allt var förgäves för vi hittade inga ungar när vi kollade i holken. 😢
    Men det var snyggt ändå av sånglärkan att engagera sig i en mindre fågels öde och ville hjälpa till.

    Gillad av 1 person

  • Vilken otrolig story! Den förstår jag verkligen att du minns. Glömmer man ju inte i första taget.
   Och vad modigt av dig att våga anfalla ormen med vedträt. Så fantastiskt av lärkan att försöka hjälpa till. Lärkor är ju dock också små. Måste ha varit en riktig tuffing. Djurvärlden har mycket märkligheter att bjuda på.
   Synd att ni trots all möda inte kunde rädda några ungar , att det var försent 😦

   Gillad av 1 person

   • Jag är inte då bra på fåglar så jag googlade på den nu. Och det var definitivt inte en sånglärka. Den var svart med gul näbb. Alltså en koltrast. Hur som den var dubbel så stort än stackars fågelmamman.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.