Om mig


Hej!

Jag skaffade mig våren 2013  en systemkamera, gick på fotokurs via studiecirkel  i 5 terminer och försöker nu på egen hand utveckla mitt fotande.  Efterhand kompletterade jag min kamera med ett teleobjektiv samt ett makroobjektiv vilket jag inte ångrat en sekund.

Har såldes det nödvändigaste

Jag har en Nikonkamera D5100 med objektiv Nikkor 18-105mm 1:3-5.6 Nikon.

Macroobjektiv: AF-s Micro Nikon40mm 1:2,8 G Nikon DX.

Mitt teleobjektiv är Tamron SP 70-300mm F/4-5,6. /

Har också skaffat mig en Nikon blixt SB-700 samt ett stativ.

Har alltid gillat att fota men då med vanliga kameror och inte haft någon alls kunskap vad man ska tänka på vid fotandet. Lär mig mycket på kursen samt att själv öva och öva. En bild säger sååå mycket som man annars inte tänker på.

Jag tycker om natur och djur.  Älskar att fånga härliga vyer eller nyfikna djur. Kul att även fota blommor med macroobjektiv.

Då jag kom på att det inte alltid var så kul att släpa på min systemkamera med tillbehör så skaffade jag mig en Kompaktkamera som komplement. Panasonic/Lumix med Leicaobjektiv. DMC-TC60  Långzom. Kan även ställas in på macrotagning. Den tar både macro och tele på mycket långt avstånd samt går att göra manuella inställningar på. Lagom liten och nätt att ha med sig när man inte vill bära.

Lite senare skaffade jag följande objektiv som jag är så jättenöjd med. Jättebra att ha med när man inte vill gå och bära på flera olika objektiv.

Jag köpt ett alltiallo objektiv till min NIKON för att slippa byta objektiv när jag inte vet vad jag ska fota och det måste gå snabbt att ta en bild på en fågel med teleobjektiv eller en insekt med macro. Det var ett perfekt objektiv till min systemkamera. Dessutom är det inte större än det vanliga objektivet till min Nikon.

Mitt nya objektiv till min Nikonkamera är Tamron AF 16-300/3,5-6,3 Di II VC PZD bygger vidare på Tamrons tradition att ständigt flytta gränser för vad som är optiskt möjligt, inte minst när det gäller superzoomar.

Objektivet är vädertätat med bland annat gummipackning runt bajonettfattningen, och känns välbyggt med lagom trög känsla i fokus och zoomring. Mellan brännvidderna 16-300mm växer zoomen ca 8cm på längden som mest. Fokuserar relativt snabbt och tyst tack vare Piezo Drive AF-motorn (PZD).

Närgränsen är endast 39cm genom hela zoomomfånget och ger en avbildningsskala på 1:2,9 på 300mm brännvidd, vilket i sin tur innebär att minsta fotograferbara yta landar på ca 44x67mm (skala 1:1 = ca 15x23mm i APS-C format). Inbyggd (VC) stabilisering gör det möjligt att fotografera med upp till ca 3 steg längre slutartider än normalt.

12 tankar om “Om mig

 1. Vi har samma intresse för motiv du och jag. Vad snabbt du köpte nya objektiv. Du måste varit riktigt tänd på att fotografera. 😉 Vad är det för macroobjektiv du har? Jag har fotot i cirka 30 år och de två sista objektiven jag har köpt är också macro. Sony 2.8/50mm macro 1:1 och sigma 2.8/105mm macro 1:1.//Dan

  Gilla

  • Hej Dan! Kul att du har halkat in på min bloggsida 🙂

   Jo, jag gillar verkligen att fotografera. Har alltid gjort men inte kunnat något om fotografering så jag har fotat lite då genom åren med digital kameror, mobil samt systemkamera då man enbart tog pappersbilder eller diabilder, mest för att dokumentera livet.

   Jag köpte en systemkamera påskveckan 2013 och anmälde mig till en fotokurs.

   Jag har en Nikonkamera D5100 med objektiv Nikkor 18-105mm 1:3-5.6 Nikon.

   Macroobjektiv: AF-s Micro NIKKOR 40mm 1:2,8 G Nikon DX.

   Mitt teleobjektiv är Tamron SP 70-300mm F/4-5,6. /Christina

   Gilla

 2. Hej Christina! jag har sett dig hos Maria! Tack för att du följer – nu får jag chansen att titta hos dig också! Som du kanske förstår har jag hälsat på Maria några dagar – och fotat!

  Gilla

  • Hej svejs! Har inte varit inne på bloggen förrän nu. Varit så mycket annat och heller inte fotat någonting sedan semestern , jag som brukar fota varje vecka och lägga in regelbundet på bloggen. Här kommer i varje fall ett första inlägg. Hade 1800 bilder med hem. Inte lätt att sortera bland.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.